Sijoittajalle

Asuntosijoittaminen Pohjosella

Asuntosijoittaminen on viime vuosina kasvattanut suosiotaan, eikä suotta. Asuntosijoittamista pidetään turvallisena sijoittamisen muotona, koska se ei ole moneen muuhun sijoittamiseen muotoon nähden yhtä suhdanneherkkää. Kasvukeskusten osakehuoneistot säilyttävät yleensä myös hyvin arvonsa ajan kuluessa. Asuntosijoittaminen onkin oivallinen keino kerryttää varallisuutta ja asunnon ollessa uusi, se on myös helppoa!

Asuntosijoittamisen riski on pieni

Asuntosijoittamisen riski on pieni. Pitkällä aikavälillä asuntojen hintojen kehitys on ollut nouseva ja tilapäinen hintojen lasku ei vaikuta vuokratuottoihin. Asuntosijoittaminen suojaa sijoitettua pääomaa inflaatiolta. Asunnon sijainti on tärkeä asuntosijoittamisen näkökulmasta. Teemmekin jatkuvasti huolellista markkinatutkimusta eri alueista myös asuntosijoittamisen näkökulmasta. Keskeisellä paikalla sijaitsevan ja hyväkuntoisen asunnon saa helposti vuokrattua ja tarvittaessa myös myytyä eteenpäin.

man and woman laughing while sitting in front of laptops
man and woman laughing while sitting in front of laptops

Asuntosijoittaminen onnistuu suhteellisen pienellä pääomalla

Asuntosijoittaminen onnistuu suhteellisen pienellä pääomalla, koska asunnon vakuusarvo on korkea. Sijoitusasunnon ostoon tarvitsee usein vain 25-30% omaa pääomaa tai muita vakuuksia. Sijoittaja voi hyödyntää yhtiölainaa rahoituksessa. Silloin asunnon myyntihinta on pieni ja lainan lyhennykset on mahdollista vähentää verotuksessa tietyin ehdoin.

Sijoitusasunnon tuotto kertyy kahta kautta

Sijoitusasunnon tuotto kertyy kahta kautta: tasaisena kuukausittaisena tulona kun vuokraat asuntoa eteenpäin ja asunnon mahdollisena arvonnousuna vuosien saatossa. Vuokratuottoa laskettaessa tulee selvittää vuosittainen vuokranmäärä sekä kulut, joita aiheutuu asunnon hankinnasta, remontoinneista ja hoitokuluista:

(Vuokra – Hoitokulut) x 12

————————————————— x 100

Velaton hinta + Varainsiirtovero + Remonttivara

Sijoitusasunnon ollessa uusi, säästyt remonttikuluilta ja usein myös hoitovastikkeet ovat huomattavasti kohtuullisempia vanhoihin asuntoihin verrattuna.

man and woman laughing while sitting in front of laptops
man and woman laughing while sitting in front of laptops

Vuokratuloista voi tehdä verovähennyksiä

Vuokratuloista voi tehdä verovähennyksiä, mikä parantaa merkittävästi sijoitusasunnon tuottoa. Voit vähentää lainan korot, hoitovastikkeet, remontointikustannukset sekä mahdollisesti myös yhtiölainaosuudet pääomatuloistasi. Yksityishenkilön pääomatuloveron veroprosentti on 30% tai 34%.

Uudiskohde on hyvä ja turvallinen valinta niin aloittelevalle kuin kokeneellekin asuntosijoittajalle!

  • Sijoittajalle uudiskohteen yhtiölaina on iso etu! Uudiskohteessa voit hyödyntää yhtiölainan tuomaa mahdollisuutta parantaa tuottoa sekä lisätä rahoitusmahdollisuuksia. Sen lisäksi, että asunnon myyntihinta on matala, voi pääomavastikkeet tietyissä tilanteissa vähentää vuokratulojen verotuksessa.
  • Meillä pääset tekemään kaupat sijoitusasunnosta jo rakennusvaiheessa. Voimme auttaa sinua löytämään vuokralaisen jo ennen asunnon valmistumista ja vältät tyhjät kuukaudet valmistumisen jälkeen.
  • Uusi asunto on helppo vuokrata: Uuden kodin ratkaisut, tyylikkäät sisustusmateriaalit ja avarat pohjaratkaisut sekä nykyaikainen ja toimiva talotekniikka vastaavat vuokralaisten tarpeisiin.
  • Uudessa asunnossa ja taloyhtiössä ei ole tulossa remontteja mikä helpottaa vuokralaisen löytymistä sekä helpottaa tuoton laskemista ja kulujen ennustettavuutta!
man and woman laughing while sitting in front of laptops

Tutustu aloittelevan sijoittajan oppaaseen

Harkitsetko asuntosijoittamisen aloittamista? Tutustu nyt Suomen Vuokranantajien kokoamaan aloittelevan asuntosijoittajan oppaaseen! Selkeä ja kattava opas antaa sinulle vankan pohjan asuntosijoittamisen maailmaan. Voit joko lukea oppaan heti tai ladata sen talteen myöhempää lukemista varten.