Oma koti Sinatran tahtiin

Matkusniemen Loiste vastaanotti uudet asukkaat heti valmistuttuaan elokuussa 2019. Avaintenluovutushetkellä paikalla oli myös Tuukka Miettinen, joka muutti uuden karheaan asuntoon vielä saman päivän aikana. Kävimme kysymässä miehen fiiliksiä ensimmäisten kuukausien jälkeen omassa uudessa kodissa.

Luhtitalon toisen kerroksen kaksiossa tunnelma on kuin newyorkilaisella klubilla. Astuessamme sisään ovella on vastassa leveästi hymyilevä mies Frank Sinatran soidessa taustalla. Miettinen esittelee kotia innoissaan ja kertoilee tekemistään valinnoista.

– Kun muuttaa yksiöstä kaksioon, niin onhan tässä kapasiteettia. Kiva, kun on erikseen makuuhuone, oma sauna ja iso keittiö, jossa mahtuu kokkaamaan. Leveä ja tilava parveke on myös loistava. Ja koska kaikki on omaa, pääsin vaikuttamaan kaappien ja seinien materiaaleihin sekä muihin yksityiskohtiin.

Luhtitalo osoittautui oivaksi valinnaksi

Miettinen oli kypsytellyt ajatusta omasta kodista jo jonkin aikaa. Mielessä pyöri rivitaloasunto, mutta sen siivous ja ylläpito pihoineen huoletti. Vaihtoehtoja miettiessään Miettinen törmäsi rivitalo-luhtitalokompleksiin, joka alkoi tuntua oikealta ratkaisulta.

– Ryhdyin kartoittamaan rakennusprosessia ja kysyin suosituksia alalla toimivalta ystävältäni. Hän kehui Pohjosen (silloinen PS-Tasotyö) hyvää mainetta ja laatua. Löysin Pohjosen ennakkomarkkinoinnista Lehtoniemeen suunnitellut luhtitalot ja neliöiden puolesta itselleni sopivan kokoisen asunnon. Lisäksi hintataso oli mielestäni edullinen. Samalla rahalla saa Kuopion keskustasta saunallisen kaksion, mutta sen kunto ei välttämättä ole hyvä.

Rakennusvaiheessa Miettinen siirsi asuntoprojektin ajatuksistaan syrjään ja keskittyi arkeen. Muutama kuukausi ennen valmistumista uteliaisuus vei voiton ja Miettinen vieraili tulevassa kodissaan useampaan otteeseen. Silloin alkoi jännittää, millaiseksi oma koti muotoutuu.

Pintamateriaalit Miettinen valitsi pääasiassa Pohjosen yhteistyökumppanin K-Rauta Naumasen valikoimasta.

– Jos en löytänyt mieleistäni, etsin muualta ja varmistin työmaalta asennettavuuden. Tämä toimi todella kätevästi työmaapäälliköiden kautta, Miettinen kiittelee. 

Omassa uudessa kodissa on helppo hymyillä. ”Asioiden hoito ja viestintä on pelannut, kaikki on tapahtunut ajallaan ja jälki on hyvää”, Miettinen kehuu.

Tupaantuliaiset viikko muuton jälkeen

Miettinen oli mukana avaintenluovutuksessa heti puoliltapäivin ja palasi muuttokuorman kanssa jo iltapäivällä. Nyt eloa omassa ensimmäisessä kodissa on takana muutama kuukausi. Jokunen taulu, hylly ja lamppu odottaa vielä asentamista, mutta muuten tavarat löysivät paikoilleen nopeasti.

– Minulla on ollut tapa järjestää tuparit heti muuttoa seuraavana viikonloppuna. Laitoin viikossa suurimman osan tavaroista kasaan ja paikoilleen, Miettinen naurahtaa.

Kommelluksiakin ilmeni muuton jälkeen, mutta Miettinen on ollut erityisen tyytyväinen siihen, miten sujuvasti hommat ovat hoituneet.

– Design-hanaa tilatessani en hoksannut, että siitä puuttui pyykinpesukoneen haaroitukset. Ilmoitin asiasta perjantaina työmaapäällikölle ja asia oli korjattu heti maanantaina. Ei tarvinnut viedä asiaa eteenpäin byrokraattisesti lomakkeilla tai asiakaspalvelun kautta, vaan asia laitettiin saman tien kuntoon.

– Olen ollut koko rakennusprosessiin todella tyytyväinen. Asioiden hoito ja viestintä on pelannut, kaikki on tapahtunut ajallaan ja jälki on hyvää, Miettinen kehuu.

Onnea Tuukalle ensimmäiseen omaan kotiin!
Matkusniemeen Loisteeseen sekä vielä rakenteilla olevaan Matkusniemen Tähteen pääset tutustumaan tarkemmin kohteet-sivulla.